This life

Alla inlägg under juli 2009

Av Yvonne - 6 juli 2009 12:02

Här har precis varit en kille och försökt laga vår diskmaskin som gått sönder. Hur det gick? Jodå, han hittade felet, någonting med pumpen som hade spruckit, så han tog med sig pumpen och skulle beställa hem en ny, så det fixar sig säkert, kanske redan under denna veckan. 


Dessutom, även om man har en diskmaskin så vill man förtås att den ska fungera, men det går att klara sig utan också. Värre är det om tvättmaskin eller kyl o frys går sönder. Betydligt värre!!


Det som verkligen är dåligt i detta sammanhanget är att diskmaskinen är ca ett halvår gammal. Alltså, lite längre ska den väl hålla tycker man. Den förra vi hade höll i 18 år! Men, men, allt kan hända förstås....


Likadant var det med vår tvättmaskin som köptes för snart 2 år sedan. När vi hade haft den, i ett halvår så gick den sönder!!!! Dåligt!! Och jag kan säga att det är ändå inte det allra billigaste vi köpt, inte det dyraste heller... ;)) men det spelar egentligen ingen roll, för visst förväntar man sig att det ska hålla lite längre än så.


Vad man kan konstatera är ändå att vi har tur också... garantin går ju in och gäller den första tiden, så iof ska det nu ändå gå sönder så är det väl lite bra då. ;)


Undrar just, har vi några mer nyinköpta apparater som kan tänkas gå sönder snart....?  ;)



 


Av Yvonne - 5 juli 2009 23:27

Idag har det varit en soft söndag. Skönt att ta det som det blir en dag utan några större krav.


Det har varit mulet och kommit lite regn, lite svalare och betydligt lättare temperaturmässigt, enligt mig. Vi åkte ner till stranden, Långasand, och tog ett bad.

Inte många där idag, men där fanns enstaka som tänkte precis som vi, att idag blir det skönt med ett dopp, och det var det verkligen.  Såååå hääääärligt, helt klart värt att vi åkte ner. Jag älskar och bada men är ingen större solfantast precis. Visst gillar jag sol, menar inte så, men och ligga och pressa i solen för att få en vacker solbränna eller liknande, det är inget för mig. Har aldrig gillat de, en liten stund kan jag sitta, men då får det fläkta bra. Tur att man kan välja. ;) får leva som blekfis istället, hi hi.


Igår kväll hade vi jättetrevligt, hade gäster här som jag skrev igår. Och visst är det härligt när man kan sitta ute hela sommarkvällen. Ljust och underbart ute!! Man ville liksom aldrig gå in utan kunde nog suttit ute hela natten.


Vi bjöd på grillat och potatisgratäng, sallad och bröd.




Till kaffet hade jag gjort en citron o limepaj, suveränt god var den och mycket uppskattad. Tack supermamman för det goda receptet!! Länk till hennes blogg och receptet finns här bredvid.

Helt klart värd att prova är den.


Här den jätteläckra pajen med siktat florsocker, serveras med vispgrädde.




Av Yvonne - 4 juli 2009 16:11

Vi har inget flott uterum, och en dag som den här kvittar det ju helt. Men andra dagar när det blåser kallt och även när det regnar kunde det förstås vara skönt att krypa in i ett uterum. Hur som helst, här ska vi sitta ikväll, och det kommer bli helt perfekt framåt kvällen.



Av Yvonne - 4 juli 2009 13:57

Här städas och grejas. Ska ha gäster ikväll. Ska bli roligt.


Ännu en dag med varmt väder, men tycker ändå att de fläktar på rätt bra ute, så idag känns det inte fullt så jobbigt. Men visst hade det varit skönt med ett dopp i havet, men hinner inte med det idag. Får ta det i morgon istället.


Nu ska vi fika!

Av Yvonne - 3 juli 2009 07:55

Ja, då har jag jobbat klart mina två nätter för denna gången, nu har jag sju nätter kvar till semester, det tar sig! ;D


Denna natten som gick var helt olidligt het, blev inte alls mycket svalare än på dagen. Och så fort man rörde sig så blev man helt genomsvettig, fy. Ska bli gott och ställa sig i duschen innan man lägger sig för några timmar.


Och så har jag precis varit ute en runda med Elly, då kan man med gott samvete lägga sig. Elly har nu varit ensam hund här i en månad, och jag tycker att det går jättebra. Hon är så glad och hon verkar funnit sig till rätta i den nya situatioen riktigt bra. Det är ju förstås vad jag hade trott, men man vet aldrig hur de reagerar.


Det är otroligt tryckande ute, klibbigt och varmt. Undrar just när det där åskvädret som de varnat för kommer? För så här kan de inte fortsätta, fint väder i all ära med det här som en väntan på en explosion. Man orkar inte med sig själv längre, och tankeverksamheten är inte den bästa. Tittar på björken utanför fönstret, inte en vindpust, det står helt stilla.

Men "Håll ut" som Tomas Ledin sjunger!

Av Yvonne - 1 juli 2009 14:02

I går kväll blev det äntligen ett bad i havet, och det var sååååå skönt. Vi åkte ner vid sjutiden, inte speciellt mycket folk vilket förvånade mig lite, men de flesta åker förstås ner under dagen. Och ligger och pressar i solen- puh!!

Jag låg i vattnet och njöt länge, det var så skönt! Det var nog iallafall 21 grader.


Nu ska jag jobba i två nätter, så jag får se om det blir tillfälle att åka ner idag innan jag börjar jobba.


Ha det så gott alla, var försiktiga i solen och njut i skuggan istället ;D 

vilket är betydligt mer hälsosamt!




Ovido - Quiz & Flashcards