Direktlänk till inlägg 28 januari 2010
Ett tips på en enkel rätt som jag gjorde innan i veckan, den är omtyckt av hela familjen och går fort åt, det brukar vara ett gott betyg.
Väldigt enkel att göra, bara att servera lite sallad till och kanske något bröd om man vill.
Receptet är till 4 personer, jag brukar dubbla det, med 2 tonåringar i huset som äter en hel del så går det åt, och det gör ju inget om det blir lite över till dagen efter.
Till 4 personer
2 gula lökar, finhackad
2 pressade vitlökar
800 g nötfärs eller blandfärs
1 påse Taco spice mix (Santa Maria)
1 burk krossade tomater 500 g
1 burk tacosås 230 g
salt o peppar
500 g creme fraiche
2 dl riven Västerbottenost
4 tomater
12 nachos (chips)
Sätt ugnen på 225 grader. Fräs lök, vitlök och köttfärs några minuter tills färsen fått fin färg. Tillsätt kryddmix, krossade tomater och tacosåsen. Sjud några minuter. Fördela i botten på en ugnsform. Blanda creme fraiche och ost och bred i ett jämnt lager ovanpå. Gratinera i ca 20 minuter.
Lägg skivade tomater ovanpå och stick i nachos.
Hur smakstark man vill ha gratängen väljer du själv med tacosåsen som finns i mild, medium och het.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 | 5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|