This life

Alla inlägg under mars 2010

Av Yvonne - 17 mars 2010 20:49

Idag fyller Johan 19 år, Grattis till dig Johan!    


Inte så mycket firande här hemma idag, jo lite har vi hunnit med, men det blir mer på fredag, eftersom födelsedagsbarnet knappt är hemma idag.


Men tårta och paket säger väl ingen nej till, hi hi.

Nu är Johan iväg på fotbollsträning, det går ju absolut inte att hoppa över även om man råkar fylla år.   


  

Av Yvonne - 15 mars 2010 11:29

Måndag och ny vecka, men jag är inte lika förskräckt över att det är måndag som katten Gustav är på bilden, hi hi. Men det är verkligen fullt upp hela veckan, det kanske är bra det så jag får lite annat och tänka på nu inför Ellys kommande valpning.    Hon mår iallafall bra, och jag vet ju att vi snart är där, men just nu känns väntan jättelååååååååång.


Nu ska jag jobba i natt och i morgon natt.

Strålande solsken idag också, alldeles underbart är det! Och det tar på snön!

Ska under eftermiddagen åka och köpa present till Johan som fyller år på onsdag.


Önskar er en bra start på veckan och en trevlig måndag!


  

Av Yvonne - 14 mars 2010 18:50

Vet inte om jag uppskattat ljuset så mycket som just i år? Jo, det har jag nog, men man glömmer ju fort. Men det känns extra härligt efter en rejäl vinter, ljusets återkomst!

När jag sitter här och skriver kl 18.50, så är det snart mörkt ute förstås, men man ser ändå solnedgången i väster. Wow tycker det är så häftigt, härligt, man vill liksom ta till något vår-vrål som Ronja rövardotter gjorde, men det kanske man ska bespara sin omgivning.   


Ikväll blir det varma mackor, med bl a kantareller, som jag älskar!

Ha en bra söndagkväll!

Av Yvonne - 13 mars 2010 18:01

Idag bjuder jag på 2 st vårtecken, inte illa va!   


Solen gassar på skönt och värmde gott intill huset på eftermiddagen. Gick dit för att se efter om möjligtvis snödropparna var på gång...





  

och se där bland det långa gräset, det är på gång.... våren är verkligen på gång nu!   



Vår  och sommar innebär ju också att fotbollssäsongen drar igång. Och även om det är rekordtidigt och snön ligger kvar, så har idag fotbollsallsvenskan haft premiär. Kalmar mötte IFK Göteborg, och en sann IFK:are som jag är kan jag ju inte annat än jubla åt dagens resultat, Göteborg vann med 3-0. Härligt!   


Snart skiner Poseidon och Blåvitt står kvar




Av Yvonne - 12 mars 2010 17:35

Så har jag gått av mitt nattarbete för denna gången, ser fram emot en ledig helg.

Solen har tittat fram en stund på eftermiddagen och det uppskattas naturligtvis. Om inte annat så påminner den om och lyser på allt damm som samlats här inne. Så i morgon blir det till att städa och fixa i ordning här, inte så kul alltid men väldigt skönt när det är gjort.


Men i kväll ska jag bara ta det lugnt, äta gott, ta en chokladbit till kaffet och se på Skavlan.


Önskar alla en trevlig fredagkväll!


  

Av Yvonne - 11 mars 2010 15:18

Idag var det ljust på morgonen när jag gick hem från jobbet, det är ju ett vårtecken så gott som något, HÄRLIGT!   


Ska jobba i natt också, sen är jag ledig i helgen.


Önskar er en härlig torsdagkväll!    

Av Yvonne - 10 mars 2010 15:37

Det är så tomt utan min Elly. Sen igår är hon hos vår kompis Mats som även är uppfödare, men inte till Elly, hennes uppfödare bor i Sunne, länk här till Rudängens  för den som vill se Elly´s syster som nyligen har valpat. Jättesöta som nu är 2 veckor.   


Valpplanerna är alltså i samarbete med Mats, och det känns helt ok att Elly kommer valpa där och inte hemma, mycket bättre praktiskt hos honom så det ångrar jag inte.

Men självklart blir det oerhört tomt utan henne, jag har aldrig varit utan hund. Har sen jag var liten haft hundar runt omkring mig och min första egna hund, som var en collie, fick jag av mamma och pappa när jag var 12 år.


Jag har inte tänkt att slå mig in på några uppfödar-banor eller liknande, men för mig finns en dröm att få en valpkull efter en hund som jag tycker speciellt mycket om, så är det med Elly. Att då kunna dela det med någon som har mycket kunskap och erfarenhet känns jättebra och jag är helt nöjd med detta arrangemanget. Det är inte långt att köra dit så jag kommer träffa henne ofta ändå.

Men ändå... det känns väldigt konstigt hemma..... jag hör henne och ser henne....   men hon är inte här.

När jag skar bröd på skärbrädan idag så föll det ner smulor på golvet, det tar Elly tänkte jag, hmm.

Men hon kommer ju hem igen så småningom, med en valp om allt går som vi önskar.   



  

Elly ligger ofta på rygg, gärna i närheten där man är och helst ivägen så man får kliva över och runt henne... ja jag tror nog att jag saknar det också, hi hi   


Av Yvonne - 8 mars 2010 11:21

Och så var det ny vecka igen.... vad händer här då? Ja, lite av varje, det vanliga plocket som man alltid har dagligdags försås och en del annat.

Idag skulle jag behöva städa här, hoppas jag får gjort det också   


Igår såg vi alltså Alice i underlandet på BIO, (som jag skrev igår) och jag tänkte bara jag ska förtydliga mig lite, inte för det spelar så stor roll för var och en tycker ju vad den tycker.

Själva historien Alice i underlandet kan jag inte mycket om, mer än att hon är ute och springer och ramlar ner i ett hål, kommer ner i en annan värld och träffar där på en massa underliga figurer. Så att filmen skulle vara fantastiskt jättebra påstår jag inte, men det är roligt att gå på BIO och filmens behållning var absolut Hattmakaren som spelades av Johnny Depp.


Snart bara två veckor tills Elly förhoppningsvis ska valpa, ja, jag vågar inte tro på det förrän det har hänt så är det bara. Men går allt som vi önskar är det en dröm som blir sann!

Hon mår bra, är tjock om magen och "pratar på"  väldigt mycket. Har väl mycket att säga nu kan jag tro, hi hi.


    



Ovido - Quiz & Flashcards